Амбасадори Славутича

  • 181
Stand with Slavutych = Stand with Ukraine: онлайн-подія зібрала усіх напередодні Дня міста
Сьогодні у Славутичі відбулась онлайн-подія «Stand with Slavutych = Stand with Ukraine». Наймолодшому українському місту Славутичу, що засновано для працівників Чорнобильської АЕС та їх сімей, виповнюється 35 років.
З початком повномасштабної війни в Україні Славутич перебував в ізоляції, в оточенні ворожих військ та на межі гуманітарної катастрофи. На околицях Славутича точилися бої, але місто вистояло завдяки героїчному спротиву територіальної оборони, а також мирних жителів, що вийшли на мирну акцію проти окупації міста. Український Славутич показав свою стійкість та позицію сили!
Напередодні Дня міста, громада Славутича запросила іноземних та українських партнерів міста, благодійників, експертів, представників бізнесу та громадськості, наукову та професійну спільноту, державні інституції долучитися до онлайн-події Вдячності.
Славутич та його громада на чолі з міським головою Юрієм Фомічевим подякували за підтримку та допомогу місту у ці важкі воєнні часи боротьби України за свою Незалежність. Ми відчуваємо турботу друзів нашого міста і щиро дякуємо вам за це!
У другий частині онлайн-події були презентовані перспективи та ініціативи з розвитку міста у повоєнні часи. Презентований веб-сайт Благодійного Фонду «ЧАЕС – Славутич – Розвиток» https://helpslavutych.arr.in.ua/eng/ , де можна долучитися до збору коштів на гуманітарні потреби міста.

Міський голова м.Славутича Юрій Фомічев презентував концепцію нової логістики для відродження Славутича, зокрема про нову логістику для персоналу ЧАЕС та паромну переправу, виклики у релокації українських бізнесів до Славутича, спеціальну економічну зону, сполучення з Києвом та Черніговом, створення наукового хабу та нових сенсів для збереження пам’яті про Чорнобиль.
Норберт Молітор, експерт Plejades (Німеччина) підтримав ідею створення наукового хабу «Славутич – Чорнобиль».
Про відродження Славутича – міста героїв у контексті історичної пам’яті «1986-2022» говорила експерт з розвитку Чорнобильської зони відчуження Лала Тарапакіна.
Проект «Котлован»: будівництво житла для мігрантів та його функції презентував CEO 7Gram Ігор Папкович, який впевнений, що саме Славутич має стати новою домівкою для українців.
У третій частині заходу відбулося Нагородження Амбасадорів міста Славутича. Амбасадор – Людина, яка представляє бренд Славутича в позитивному світлі! Амбасадори – це люді, які опікуються нашим містом, яким не байдужа його доля, люди, які, використовуючи свої авторитет і професійні знання, сприяють міжнародній та національній промоції Славутича як достойного міста для життя та започаткування бізнесу, для проведення заходів ділової гостинності.
Наші Амбасадори сприяють економічному, соціальному та науковому розвитку міста. Завдяки Амбасадорам Славутича ми завжди матимемо нові горизонти, можливості та перспективи попереду. Ми раді співпраці з вами і раді оголосити і привітати у команді нових Амбасадорів Славутича – 2022 року.
Амбасадори Славутича – 2022
Сухомлин Сергій, Житомирський міський голова
Василевська-Смаглюк Ольга, Народна Депутатка України
Данчин Олексій, голова Вишгородської районної державної адміністрації
Юрій Сапіга, Засновник, Голова правління Green Cross Україна
Мартін Боймле, Головний виконавчий директор Green Cross (Швейцарія)
Крістіан Карер, Міжнародний благодійний фонд АІСМ Україна
В’ячеслав Редько, представник Торгово-промислової палати Республіки Латвія в Україні
Ерік Кемберіан, фонд «Чисте майбутнє» (США)
Євген Варягін, ТОВ «Солар Чорнобиль»
Валерій Коршунов, ГО «Європейський інститут Чорнобиля»
Войчік Палка, староста Краківського повіту (Польща)
Томас Карпентер, Благодійний фонд батька Ноеля Конлона (Ірландія)
Ілгварс Клява, Надзвичайний та повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні (Латвія)
В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської обласної державної адміністрації
Мяхрібан Дракман, директорка програми «Мріємо та діємо» IREX
Бастіан Файгель, директор U-Lead з Європою від GIZ
Сара Кемексі, Міжнародна асоціація жінок Грузії (Грузія)
Норберт Молітор, експерт Плеяде (Німеччина)
Марк Железняк, Університет Фукушіми (Японія)
Лала Тарапакіна, волонтерка
Вадим Місюра, директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні
 
Організатори онлайн-події: виконавчий комітет Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» м.Славутича. Модерувала подію Арина Старовойтова, директорка Агентства регіонального розвитку міста Славутича.
Дякуємо партнерам події: компанії TRIADA AGENCY TRANSLATIONS – Ірині Шапоровській та Христині Лащенко; ТРК «Славутич Медіа Дім» – Олександру Демідову, Sweetanok Studio – Віталію Дорошу та Богдану Волоху; компанії INVO UKRAINE – Катерині Волковій; Інституту проблем безпеки АЕС НАН України – Максиму Савельєву; відділу інформаційних технологій та електронного врядування виконкому - Дмитру Скороходу.
Усі матеріали (презентації, відео) ви зможете знайти за посиланням, що буде надіслано зареєстрованим учасникам.
Відео запис українською https://youtu.be/ctr3hb2J61Q
Тримаймо стрій! Все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!